.
Daphne Paelinck en Randall Van Duytekom
zaterdag 4 september 2021

Daphne Paelinck moest dochtertje achterlaten in ziekenhuis: “dat klopte niet”

Daphne Paelinck moest pasgeboren dochtertje achterlaten in ziekenhuis.

Daphne Paelinck heeft net als haar personage Christine in Thuis een moeilijke zwangerschap achter de rug. De actrice was amper 25 weken zwanger toen haar water brak en ze werd opgenomen in het ziekenhuis…

Uiteindelijk zou dochtertje Mae nog vijf extra weken in de buik van mama kunnen blijven, maar na 30 weken vond Mae het toch welletjes en besloot het meisje ter wereld te komen. Mae woog bij de geboorte amper 1,777 kilo.

“Mae werd na de geboorte in een speciale zak meegenomen zodat ze haar temperatuur kon behouden en om verder onderzocht en verzorgd te worden. Ik kon haar niet aanraken of even op mijn buik leggen”, vertelt Daphne Paelinck in een openhartig gesprek met Dag Allemaal.

Al snel kwam het geruststellende nieuws dat Mae een goede start maakte, maar fysiek contact kon enkel via de twee gaten in de zijkant van de couveuse. “Helemaal bedekt onder draadjes en buisjes. Ik kon zelfs niet zien hoe haar gezichtje eruitzag”, getuigt de Thuis-actrice in Dag Allemaal.

Uiteindelijk zou Daphne Paelinck al de dag na de bevalling het ziekenhuis mogen verlaten, maar Mae moest langer blijven: “Dat was moeilijk”, klinkt het emotioneel bij de Thuis-actrice. “Het was thuis ook veel te stil, dat klopte niet. Ik voelde me te weinig mama.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck Thuis