.
Daphne Paelinck
zondag 25 december 2022

Daphne Paelinck: “Ze hebben me er goed op voorbereid”

Ze beviel na 30 weken zwangerschap

Daphne Paelinck is de trotse mama van twee prachtige dochtertjes. Maar niet elke bevalling verliep zoals het moest bij de actrice. Vorig jaar beviel ze van haar tweede dochtertje na amper dertig weken zwangerschap.

Mae werd dus maar liefst 10 weken te vroeg geboren en dat was een stevige klap om te verwerken. Het heeft ook eventjes geduurd voor Daphne terug rust vond en eindelijk kon genieten van haar gezinsgeluk.

“Ik had een moeilijke zwangerschap achter de rug en na dertien weken kreeg ik een bloeduitstorting in mijn baarmoeder. Ik kreeg twee weken platte rust voorgeschreven en moest daarna wekelijks op controle. In week vijfentwintig zei de gynaecoloog: ‘Goed nieuws, het hematoom is weg.’ Ik was dolgelukkig, maar twee dagen later braken totaal onverwacht mijn vliezen”, vertelt de actrice haar verhaal in Dag Allemaal.

Dat was natuurlijk veel te vroeg, maar toch hebben ze Mae zo lang mogelijk proberen laten zitten. Al was de kans bijzonder groot dat Daphne heel snel zou bevallen.

“En in dat geval waren haar overlevingskansen fiftyfifty. Om ons voor te bereiden reden ze mij al eens naar neonatale, om kennis te maken met de dienst.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Daphne Paelinck

Meer Over:

Daphne Paelinck