.
Dave Wauwermans
donderdag 7 april 2022

Dave Wauwermans is weer thuis

Zijn reis werd een nachtmerrie

Op familiebezoek gaan in Oekraïne en ander halve maand komen vast te zitten door de oorlog die er woedt. Dave Wauwermans had zijn familiebezoek anders voorgesteld. Zijn vrouw, dochtertje en Dave zelf raakten maar niet probleemloos terug naar België.

Maar daar is ondertussen verandering in gekomen, want Dave en zijn familie zijn terug thuis in Knokke. “Weet je wat wij nu vooral voelen? Ons lichaam is hier, maar onze gedachten zijn nog altijd daar. Die adrenaline is niet in één, twee, drie weg. Oorlog vanop de eerste rij meemaken…’t is zowat het ergste wat je kan overkomen. Al de miserie die ik al heb gekend, verbleekt bij de horror die we daar hebben moeten aanschouwen”, vertelt Dave in Tv Familie.

Oorlog die te dichtbij komt, het is iets waar we allemaal niet van mogen dromen. Maar voor Dave werd die nachtmerrie jammer genoeg eventjes werkelijkheid. “De barbaarsheid van de mens is nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden. Soldaten die met plasticfolie vastgebonden werden aan verkeersborden. Lijken op straat. Het glas dat uit onze ramen sprong… we hebben nog steeds slapeloze nachten. We blijven precies even alert als daar, alsof we ons nog steeds in een schuilkelder leven.”

Bio van Dave Wauwermans

Meer Over:

Dave Wauwermans