.
David Cantens in Familie
zaterdag 6 november 2021

David Cantens verliet 'Familie' en dit is waarom

Hij had meer in zijn mars

Zijn laatste draaidag dateert al van in april, op het scherm is het pas sinds september geleden dat we afscheid namen van David Cantens in 'Familie'. Sinds april werd het eventjes stil rond David en liet hij nog maar weinig van zich horen op sociale media.

“Ik had gewoon even geen zin om het over die periode te hebben. Toen ik in 2017 bij 'Familie' begon, was dat eigenlijk maar een opdracht voor een half jaar. Langer zou Jonas niet meedraaien. Maar geleidelijk aan werd het één van de hoofdpersonages. En ik vond dat helemaal niet erg. Ik amuseerde me, ik belandde in een nieuwe flow - ik had nog nooit voor zo’n langlopende reeks gewerkt - en ik dacht dat ik met Jonas wel het één en ander zou teweeg kunnen brengen: een ex-gedetineerde die terug zijn weg zoekt in de maatschappij, geef toe, daar kan je als acteur wel wat mee”, blikt David terug in Primo.

Maar na drie jaar was het genoeg geweest voor David en zag hij liever een einde komen aan zijn rol als Jonas. Het leek ook alsof het verhaal van Jonas was uitverteld en dat David zijn personage niet echt nog een meerwaarde bood aan het programma.

“Op den duur was ik nog gewoon een garçon in een café die alleen nog maar pistolets stond te smeren naast Jan Van den Bossche. En om nu hele dagen pistolets te staan smeren in de Jan en Alleman, daar ben ik geen professioneel acteur voor geworden”, lacht David.