.
David Cantens
maandag 3 oktober 2022

David Cantens verrast met single 'Veertig'

Clip neemt ons mee terug naar de jeugd van de zanger.

Als acteur kennen vele mensen de 42-jarige David Cantens uit Sint-Niklaas voornamelijk van zijn rol als de naar zijn plek in de maatschappij zoekende ex-gedetineerde 'Jonas' in de vtm-serie 'Familie'. Daarnaast speelde David rollen in TV-series zoals 'Aspe', 'De Luizenmoeder', 'Marsman', 'Gevoel Voor Tumor'' en in films als 'Brabançonne'. Naast acteren is ook muziek een uitlaatklep voor de creatieve duizendpoot. Hij bracht al enkele succesvolle singles uit, maar waagde zich voor zijn nieuwe single 'Veertig' aan het avontuur om een heel persoonlijk liedje te maken. De single 'Veertig' kwam al zo'n 2 jaar geleden tot stand. "Ik liet het liedje met knikkende knieën aan mijn omgeving horen. Dankzij de positieve reacties op de tekst dacht ik "misschien wordt het toch eens tijd om er iets mee te doen", zegt David.

22 oktober 2020. Op die datum vierde David Cantens zijn 40e verjaardag. Een symbolische mijlpaal die toch aanzet tot nadenken in het leven van heel wat mensen. Alsof het leven zegt: "De speelkaarten afnemen, doorschudden om zo nieuwe en betere kaarten te ontvangen". Ook voor David was dit een periode waarin heel wat zaken drastisch veranderden. Om hiermee om te kunnen gaan, schreef hij zijn gedachten neer. De nieuwe single 'Veertig' is daarvan het resultaat.

"De titel verklapt het al een beetje, maar dit is echt een heel persoonlijk liedje geworden", zegt David. "Ik merkte bij heel wat mensen uit mijn omgeving een bepaalde onzekerheid over die leeftijd. Ze herkenden zichzelf in die onzekerheid, maar staan er eigenlijk weinig bij stil. Ik stelde mezelf de vraag: "Wat betekent 40 jaar worden eigenlijk?". Elke zin in het nummer is bijna letterlijk een ervaring voor mij; een bemoedigend woord, een constatering of een gedachte. In het nummer zing ik over loslaten maar ook over vasthouden. Inspiratie haal ik uit de teksten van Toon Hermans of Stef Bos. Ze durven wel eens schrijven over de minder fijne kant van het leven. Daarin vinden mensen een zekere troost. Er liggen nog heel wat zelfgeschreven liedjes op de plank. Sommige zijn wat emotioneler, maar er zitten ook enkele heel vrolijke, uptempo nummers tussen. Op die manier probeer ik alle aspecten van het leven te bezingen".

Bekijk hier de clip

Bio van David Cantens

Meer Over:

David Cantens