.
David Vandyck
donderdag 23 mei 2024

David Vandyck: “Het doet me iets om daar te staan”

Hij trok naar Memphis en Nashville met de fans

Het is voor het vijftiende jaar dat David Vandyck dit jaar op fanreis ging met enkele van zijn grootste fans. Hij trok dit jaar naar Memphis en Nashville en bezocht er enkele locaties die een grote rol hebben gespeeld in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

“Het was de reis van ons leven. Elvis Presley heeft me altijd geïnspireerd. Zijn films en muziek hebben een diepe indruk op me gemaakt, hoewel hij overleed in 1977, een jaar voor mijn geboorte. Maar het was voorbestemd dat ik de twee Tennessee-steden ooit van mijn bucketlist zou afvinken”, klinkt het in Primo.

Memphis wordt aanzien als het mekka van de blues en is niet alleen de thuisbasis van Elvis Presley. Ook andere legendarische artiesten hebben er gewoond.

“De muzikale erfenis van de stad kan je ervaren op plaatsen zoals Sun Studio, waar veel van die iconen hun muzikale carrière begonnen zijn. Eerlijk? Het doet wat met een mens om in dezelfde opnamestudio te staan waar Elvis, Johnny Cash en Roy Orbison hun eerste hits hebben ingezongen. In Nashville hebben we ook de RCA Studio B bezocht, waar Presley, naast bijvoorbeeld The Everly Brothers en Dolly Parton, zijn opnames maakte nadat hij was weggekocht door de concurrentie.”david v

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck