.
David Vandyck
zondag 26 mei 2024

David Vandyck: “Hij deed het in één take in het donker” 

Hij had een hekel aan het nummer 

David Vandyck heeft er samen met zijn fans een mooi tripje naar Memphis en Nashville opzitten. Hij ging er onder meer de opnamestudio gaan bezoeken waar zijn grote idool Elvis Presley zijn eerste hits heeft ingezongen.

“Ik kwam daar wel iets leuks te weten, namelijk dat Elvis op 4 april 1960 - een datum die ik nooit zal vergeten, omdat het de verjaardag van mijn vader is - in de studio stond en al een hele nacht lang twaalf tracks had opgenomen. Zijn platenlabel vroeg hem om nog één extra nummer toe te voegen”, vertelt David het weetje in Primo.

Er was één nummer die Elvis weigerde om op te nemen en dat was ‘Are You Lonesome tonight’. De zanger had er een verschrikkelijke afkeer van.

“Uiteindelijk gaf Elvis toe, maar hij wilde het op zijn manier doen: in één take en in het donker. Op het moment dat die song bijna was afgelopen, stootte hij zijn hoofd tegen de microfoon. De geluidstechnicus besloot de band te repareren met tape. De bonk hoor je niet meer, maar dat er geknipt en geplakt is, kan je wel nog horen.”

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck