.
David Vandyck
woensdag 11 mei 2022

David Vandyck lanceert nieuw album: “Het is een therapieplaat geworden”

Hij had het niet makkelijk de afgelopen jaren

Sinds 6 mei ligt het nieuwste album van David Vandyck in de winkel. De zanger debuteerde enkele jaren geleden met de hit ‘Een superlange nacht’ en werkte zich op tot één van de vaste waarden in de showbizz.

Bij dat nieuwe album ‘Licht aan de overkant’ hoort ook een nieuwe tournee die binnenkort van start gaat. Met het album blikt hij terug op de coronacrisis van de afgelopen jaren.

“Oorspronkelijk zou het album ‘Volle maan’ gedoopt worden. Maar plots kwamen we tot de conclusie dat veel nummers een positieve ondertoon hebben. Mijn vorige single ‘Morgen komt de rest’ gaat bijvoorbeeld over een relatiebreuk. Toch geven we daar een positieve twist aan. Quasi alle nummers gaan over warmte en hoop. Misschien is het onbewust een soort van therapieplaat geworden”, vertelt David aan Primo.

Net zoals heel wat andere artiesten zakte ook bij David de moed in zijn schoenen tijdens de crisis. Het was koffiedik kijken wanneer er een einde aan de pandemie zou komen. De carrière van David was net in een stroomversnelling gekomen, toen die abrupt werd tegen gehouden.

“Ik heb veel geduld gekweekt tijdens de pandemie. Dat was erg lastig, want ik heb niet graag dat de muren op me afkomen. Al doende leerde ik om die extra me-time nuttig te besteden door vaker te wandelen, koken of tuinieren. Wat gas terugnemen, heeft voor rust in mijn hoofd gezorgd.”

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck