.
David Vandyck
zondag 15 mei 2022

David Vandyck werkt samen met grote namen als Sam Bettens

En hij is niet de enige

Met ‘Licht aan de overkant’ heeft David Vandyck een nieuw album klaar. De afgelopen 2 jaar heeft David volop aan het album gewerkt en schreef hij nummers samen met de grootste namen zoals Sam Bettens, Jasper Steverlynck, Nick en Simon en Krezip.

“Ik heb mezelf toch een paar keer in de arm moeten knijpen. Jasper heb ik toevallig leren kennen, omdat we met Peter De Smedt dezelfde zangleraar hebben. Sam Bettens heb ik dan weer ontmoet tijdens ‘Zomerhit’. Tijdens corona zat hij in ‘The Masked Singer’. Ik heb hem toen onmiddellijk gestuurd dat ik wist dat hij in dat otterpak zat”, lacht David in Primo.

Sam heeft niet lang getwijfeld om mee te schrijven aan het album van David toen hij hoorde dat er nog een grote naam: Milo Meskens zou meewerken aan het album. Voor David het goed en wel besefte ontstond er een sneeuwbaleffect van allemaal artiesten die wilden meewerken aan zijn nieuwe plaat.

Maar de naam waar David misschien wel het meeste trots op is, is die van Will Tura. “Net zoals op mijn vorige album heeft Will ook dit keer een nummer geschreven. Hij is vanaf dag één de rode draad in mijn carrière, of zelfs in mijn leven. Hij heeft mij zien opgroeien van een kind over een puber tot de veertiger die ik vandaag ben.”