.
De Romeo's, Chris Van Tongelen, Sasha Rosen, Davy Gilles, Gunther Levi
zaterdag 30 maart 2024

Davy Gilles: “Ze zijn onze kleedkamer binnengestormd”

Ze wisten van niks

Hadden De Romeo’s nooit het nummer ‘Viva De Romeo’s’ uitgebracht, dan hadden ze misschien nooit het succes gekend dat ze de dag van vandaag nog altijd kennen. Het nummer is onlosmakelijk met Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi verbonden en dat zal altijd zo blijven.

“Dankzij het succes van Viva De Romeo's kozen we vanaf dat moment voluit voor ambiancenummers. In 2012 wonnen we snel na elkaar Radio 2 Zomerhit met Vlaanderen feest, gevolgd door een MIA in de categorie Vlaams populair. We hadden toen een grote show in Hasselt, Het zingpaleis . We konden dus niet aanwezig zijn bij de MIA's. Maar via een live verbinding met Jan Verheyen stormden ze toen onze kleedkamer binnen om de MIA te overhandigen”, blikt Davy terug in Gazet van Antwerpen.

Een trofee verdelen onder drie mannen, dat gaat natuurlijk niet. Maar ook daar hebben de drie zangers een oplossing voor gevonden.

“De broer van Chris heeft een opslagruimte waar alles van De Romeo's gestockeerd wordt. Van onze prachtige showkostuums ontworpen door Nicky Vankets tot gouden platen en prijzen. Soms denken we eraan om een museum te openen.”

Bio van De Romeo's, Davy Gilles, Chris Van Tongelen en Gunther Levi