.
Davy Parmentier
zaterdag 27 mei 2023

Davy Parmentier paste onbewust zijn gedrag aan

Plekken in België waar het niet veilig is voor homo’s

Davy Parmentier en zijn partner Lukas Dhont zijn inmiddels al een tijdje samen maar ervaren nog steeds dat het als homo niet evident is om je in het openbaar als koppel te gedragen.

“Er zijn plekken in België waar het niet veilig is om als mannen hand in hand te lopen. Een paar jaar geleden waren we op Werchter, een plek die je toch identiceert met love, peace & unity. Lukas en ik liepen hand in hand toen een man op ons af kwam en vroeg: ‘Moet dat nu echt?’”, vertelt Davy in De Morgen.

Volgens hem heeft geweld tegen homo’s voor een stuk te maken met gebrek aan representatie. “Gays worden doorgaans stereotiep afgebeeld, heel uitgesproken en kleurrijk, maar de gemeenschap is veel diverser”, aldus Davy Parmentier.

“Plegers van geweld tegen holebi’s hebben een totaal verkeerd beeld van de lgbtq+- gemeenschap. Ik geloof in de gedachte dat er minder haat zou zijn als zij meer mensen met een andere geaardheid zouden kennen”, verzekert hij de redactie van De Morgen.

Zelf wil hij zich niet profileren als rolmodel maar vindt hij wel dat een programma als ‘Special Forces’ daartoe kan bijdragen.

Bio van Davy Parmentier en Lukas Dhont