.
News Image

De Actrice’ met Myriam Bronzwaar en Erik Goris in Antwerps Fakkeltheater

En dat dit weekend al.


Begin september werd een versoepeling voor de cultuursector aangekondigd: zalen moeten slechts één stoel vrijlaten tussen toeschouwers en hun bubbel. Nieuws waar Bruno Van Heystraeten van Loge10 theaterproducties heel erg blij mee is. Hij stippelde eerder al een stappenplan uit met daarin maatregelen die hij met zijn compagnie opvolgt, maar nu is het ook écht zover. Op 2, 3 en 4 oktober staan Myriam Bronzwaar en Erik Goris voor het eerst sinds lang weer op de bühne. En ook zij volgen de maatregelen: de twee topacteurs zitten sinds een tijdje in elkaars bubbel, zodat ze zonder remmingen volop kunnen samenspelen. Wel worden rekwisieten voor en na de voorstelling ontsmet, er is geen pauze en kostuums worden voor en na de voorstelling gestoomd. De voorstelling duurt net iets langer dan één uur, waardoor het dragen van een mondmasker voor het publiek absoluut dragelijk is. Tickets voor ‘De Actrice’ vind je op loge10.be, fakkeltheater.be of telefonisch 070 246 036.



Blijheid alom bij het Antwerpse Loge10. Sinds augustus zijn ze daar weer volop aan het repeteren voor de voorstelling ‘De Actrice’, maar nu komt ook de première ervan in zicht. Op 2, 3 en 4 oktober is het zover. Het publiek draagt een mondmasker en tussen bubbels blijft één stoel leeg. Dat wil zeggen dat per voorstelling 160 toeschouwers in het Fakkeltheater zitten in plaats van 268.



Bruno Van Heystraeten van Loge 10: “We zijn zo blij dat we eindelijk weer van start kunnen gaan. Uiteraard primeert de veiligheid van zowel bezoekers, als de acteurs en de crew: van de cateraar tot de zaaltechnieker. In augustus zijn we opnieuw van start gegaan met de repetities, begin oktober is er dan eindelijk de langverwachte première en volgt er een mooie tournee door Vlaanderen dit najaar.”



Loge10 had eerder al uit eigen initiatief een stappenplan opgemaakt met daarin de maatregelen die ze opvolgen. Daarin staat onder andere dat op- en afbouwtijd beperkt wordt, rekwisieten na elke voorstelling ontsmet dienen te worden, acteurs gebruiken steeds dezelfde microfoon en hun eigen make-upset. Kostuums worden telkens voor en na de voorstelling gestoomd en de voorstelling wordt gespeeld zonder pauze. Op technisch vlak wordt er gewerkt met steeds dezelfde crewleden, die ook mondmaskers dragen. En uiteraard zijn er extra maatregelen rond hygiëne en publieksonthaal.



Over ‘De Actrice’

Een beroemde toneeldiva neemt afscheid van haar publiek met een laatste voorstelling van ‘De Kersentuin’. Plots staat haar ex- man in de kleedkamer om haar een laatste keer aan het werk te zien voor ze met haar nieuwe minnaar naar Zwitserland vertrekt. Drama en komedie botsen wanneer de ex-geliefden afscheid nemen, hun oude liefde verklaren, samen brullen van het lachen en mekaar in de haren vliegen. Auteur Peter Quilter – die je ook kent van het toneelstuk End of the Rainbow, waarop de film Judy is gebaseerd - is erin geslaagd om, met zijn vlotte pen, prachtige dialogen te creëren waarin het theaterleven heel raak wordt weergegeven. Een romantische komedie pur sang. Het werd reeds met veel succes gespeeld in Brazilië, Duitsland, Bulgarije en Groot-Brittannië. De cast bestaat uit twee klassebakken: Erik Goris en Myriam Bronzwaar. De regie is in handen van Bruno Van Heystraeten.


Bio van Erik Goris en Myriam Bronzwaar