.
Carry Goossens en Peter Van den Eede
dinsdag 11 juli 2023

De comeback van Frakke & Jempie in een gloednieuwe spin-off reeks

Van een verrassing gesproken

Na vijf seizoenen 'De Zonen van Van As' en het succes van ‘De Zonen van Van As - De Cross’ in de Vlaamse cinemazalen, zijn beste maten Frakke en Jempie terug. In 8 afleveringen geven topacteurs Carry Goossens en Peter Van den Eede het beste van zichzelf. De komische short-format reeks 'Frakke & Jempie' zal vanaf 10 augustus 2023 in boxset bij Streamz te zien zijn.

In ‘De Zonen van Van As - De Cross’ zagen we hoe Jempie na een mislukt zakelijk en amoureus avontuur in het buitenland terug naar huis keerde. Gelukkig ontvangt zijn beste vriend Frakke hem met open armen. Hoewel hun bromance enkele deuken oploopt in de film, besluit Frakke op aandringen van Jempie al zijn spaarcenten te investeren om samen een zaak te beginnen.

De reeks ‘Frakke & Jempie’ start wanneer de twee een garage kopen. Een groezelige en gedateerde werkplaats vol rommel. Voor een buitenstaander lijkt het niets bijzonder maar voor het duo is het een droom die werkelijkheid wordt. Ze zijn eindelijk hun eigen baas en hoeven aan niemand nog verantwoording af te leggen, behalve aan elkaar. Vanaf dag één loopt het echter al meteen fout: ze hebben de zaak niet gekocht van de eigenaar maar van de malafide huurder die intussen met de noorderzon én hun centen vertrokken is. Deze tegenslag zet hun samenwerking instant onder hoogspanning. Frakke wil niet nòg meer geld kwijt geraken en gooit de handdoek in de ring. Jempie begrijpt niet dat hij bij een eerste tegenslag al opgeeft. Zo zijn ze vertrokken voor avontuurlijk parcours langs veel problemen, misverstanden, ambras en gezever. Maar aan het einde van de rit blijft één ding overeind: hun vriendschap.

Frakke, gespeeld door Carry Goossens, is een wat norse, introverte man die bekendstaat om zijn gierigheid en achterdocht. Maar hij is altijd eerlijk en oprecht. Jempie, gespeeld door Peter Van den Eede, is een extraverte, opportunistische charmeur die niet van zijn eerste leugen gestorven is. Hij is van mening dat geld moet rollen, vooral als het niet van hem is. De vriendschap tussen Frakke en Jempie is een bijzondere bromance: twee ruwe bolsters die vastgeroest zitten in hun eigenzinnige denken en doen maar zich onder elkaar toch kwetsbaar durven opstellen.

De komische short-format reeks 'Frakke & Jempie' is een productie van R.V. Productions. In de hoofdrollen zie je komische duo Carry Goossens en Peter Van den Eede schitteren. Nieuwe personages worden vertolkt door o.a. Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke. Maar ook oude bekenden zoals Jaak Van Assche duiken op.

De achtdelige comedyreeks zie je vanaf donderdag 10 augustus 2023 in boxset op Streamz. Leuk weetje voor de trouwe fans: diezelfde dag bekijk je ook de 'Zonen van Van As – De Cross' op Streamz.

Bio van Jaak Van Assche, Katelijne Verbeke en Barbara Sarafian