.
Evi Hanssen
dinsdag 22 november 2022

De dood van de mama van Evi Hanssen komt dichterbij

“Ons mama is altijd de laatste die huilt”

In zes gesprekken die zijn opgenomen aan de keukentafel van Arlette, de mama van Evi Hanssen, wordt open gepraat over doodgaan. Die gesprekken vormen de podcast ‘Afscheidstournee van mijn moeder’, die samen met Gazet van Antwerpen werd gemaakt.

Bij Arlette is er uitgezaaide borstkanker vastgesteld vorig jaar. Behandelen is niet meer mogelijk.

“Het leven is al moeilijk genoeg. Misschien kun je het draaglijker maken als je er niet te stug op reageert”, zei Arlette aan Evi toen er sprake was over het maken van een podcast.

“Soms vraagt men: Evi, hoe gaat het nu echt met jou? Ik zeg dan: euh goed. En dat is de waarheid”. Toch zijn er ook momenten waarop moeder en dochter samen huilen. “Ons mama is altijd de laatste die huilt. Behalve als ze alleen is met haar man Staf. Dan begeeft ze ook wel eens”, vertelt Evi aan Gazet van Antwerpen.

Moeder en dochter hebben blijkbaar altijd goed kunnen praten. “Behalve in de puberteit misschien, maar dat is de bedoeling, dat ouders en kinderen elkaar dan minder goed begrijpen”, zegt Evi. Volgens Arlette was er bij geen enkel van haar kinderen pubergedrag.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen