.
Christopher Timmerman, Stephanie Planckaert
woensdag 4 januari 2023

De familie Planckaert: “Ze stonden onder veel sociale druk”

Ze kregen hun eigen musical

Iedereen is fan van ‘James, de musical’. Nu het tweede seizoen ook stilaan op z’n einde loopt, zijn er ongetwijfeld al heel wat BV’s die hopen op een telefoontje met een uitnodiging voor het derde seizoen van het populaire televisieprogramma.

Vorig jaar had James nog de familie Pfaff te gast, ook dit jaar nodigde hij een grote familie uit: de familie Planckaert. Eddy, Christa, Stephanie, Junior, Francesco, allemaal namen ze plaats op de bank bij James.

De familie heeft de voorbije jaren al heel wat meegemaakt. Een faillissement, een tienerzwangerschap, een mooie carrière als wielrenner, het is allemaal de revue gepasseerd.

De opnames vonden eind augustus plaats en Francesco Planckaert blikt er nog altijd met een goed gevoel en veel enthousiasme op terug. “Dat was echt een zalige ervaring, de max! Heel aangrijpend vond ik de scène waarin ze terugblikken op de tienerzwangerschap van Stephanie. Ze stonden onder heel veel sociale druk, maar ze hebben gelukkig besloten Iluna te houden.”

Een emotionele scène die ongetwijfeld de hele familie naar de keel zal gegrepen hebben. “Maar ook de ode die we met alle kinderen en kleinkinderen brengen aan mémé Clara gaf me kippenvel. Ze was pas enkele maanden eerder gestorven.”