.
News Image

De grote angst van Patser-regisseur Adil El Arbi

Waar wordt de regisseur van Patser bang van?


De film “Patser” is zowel in Vlaanderen als in Nederland een immens succes. Regisseur Adil El Arbi praat in TV Familie over het succes van de film maar ook over zijn grote angst.

Het gaat hard voor het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hun film “Patser” lokt enorm veel kijkers naar de bioscoop. Adil El Arbi noemt het dan ook de “ultieme Vlaamse Hollywood-gangsterfilm”. El Arbi geeft in TV Familie toe dat ze ook bewust al weken op voorhand een hype probeerden te creëren rond de film. En dat is aardig gelukt.

Natuurlijk kan je je dan ook onsterfelijk belachelijk maken als de film voor de kijkers op een teleurstelling uitdraait, maar dat gebeurde gelukkig niet. De film ging nog beter van start dan verhoopt. In Vlaanderen zit Patser na twee weekends al aan 163.000 bezoekers, maar ook in de Nederlandse box office staat Patser op de tweede plaats.

En Patser is allerminst een eindpunt voor Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ondertussen zitten ze in Amerika om te werken aan het prestigieuze Bad Boys III. Want ook in Amerika worden ze overstelpt met complimenten. De “Steven Spielberg van Molenbeek” wordt El Arbi daar genoemd. Wat doet zoveel succes met een mens?

Het is echt “de shit” om zulke straffe complimenten te krijgen, maar Adil El Arbi beseft ook dat je in Amerika pas zo goed bent als je laatste film. En die gedachte beangstigt hem soms wat. “Black” heeft het in Amerika niet slecht gedaan, maar iets bewezen in Hollywood hebben ze nog niet. En al die complimenten maken Adil El Arbi soms wat bang. Wat als ze mislukken? Als je film flopt in Amerika sta je weer nergens. Toch hebben ze er goede hoop in en kunnen ze enkel hard werken en hun best doen.

Adil El Arbi is dan ook een voorbeeld voor veel Marokkaanse jongeren. Maar daar moet El Arbi toch eens om lachen… Gebruikt hij niet te veel scheldwoorden om een goed voorbeeld te zijn, lacht El Arbi in TV Familie. Maar het is wel waar dat hij zijn job zo goed mogelijk probeert te doen en bewijst dat je je dromen in het leven kan waarmaken… En dat is een positieve boodschap die ze aan iedereen willen meegeven.

Adil El Arbi brak in 2014 door toen hij De Slimste Mens ter Wereld won, maar ondertussen heeft hij vooral naam gemaakt met zijn films “Black” en “Patser”.