.
Ivana Noa
zaterdag 8 juli 2023

De grote droom van ‘Thuis’-actrice Ivana Noa

Grenzeloos groot

In een interview met De Morgen heeft ‘Thuis’-actrice Ivana Noa, die al twee jaar de rol van Silke vertolkt in de VRT1-serie, onthult wat haar grootste droom is. En ze droomt groot, letterlijk.

De jonge actrice zou namelijk graag een ontdekkingsreis maken. Maar dan een die zelfs verder reikt dan de grenzen van onze aardbol: “Ik zou ooit heel graag een reis naar de ruimte willen maken. Vroeger was het mijn grote droom om astronaut te worden, maar die ambitie werd verbrijzeld toen ik hoorde dat je daar geen slechte ogen voor mag hebben”, vertelt ze. En ik heb een oogcorrectie van min drieënhalf. Mijn hart was daar echt door gebroken.”

Al ziet Ivana tegenwoordig wel een lichtpuntje om haar grote droom alsnog te realiseren: “Misschien ga ik het toch nog meemaken nu SpaceX vorig jaar voor het eerst ook gewone stervelingen de ruimte in stuurde”, mijmert de actrice. “De grootsheid van de ruimte intrigeert me enorm. Zien hoe de wereld maar een stipje in de verte is, ik denk dat dat je leven op aarde ook wel in perspectief plaatst”, meent ze.

En als het ooit zover komt dat voor een breed publiek toegankelijk worden, vertrekt ze in ieder geval niet onvoorbereid: “Ik heb op YouTube ik al video’s opgezocht over hoe astronauten hun haar wassen in de ruimte, of hoe ze er naar het toilet gaan”, lacht Ivana.

Bio van Ivana Noa

Meer Over:

Thuis Ivana Noa