woensdag 12 augustus 2015
De Keuken van Sofie komt terug met gloednieuw seizoen
Vanaf maandag 24 augustus om 18.00 op VTM.
Vanaf maandag 24 augustus 2015 geeft chef-kok Sofie Dumont weer iedere weekavond afspraak bij VTM met een gloednieuw seizoen van De Keuken van Sofie. Bekende souschefs dit seizoen zijn o.a. Mathias Coppens, Ian Thomas, Filip Peeters, Geert Hoste en Jo Hens. Sofie verwelkomt hen bovendien in haar frisse, vernieuwde keuken.
De voorbije seizoenen zag De Keuken van Sofie het aantal kijkers mooi toenemen. Het derde seizoen was goed voor een gemiddeld marktaandeel van 25,2% en gemiddeld 244.000 kijkers (live+6, op VVA 18-54). Aan de succesformule met de souschefs en de dagelijkse thema’s is er dan ook weinig veranderd, behalve op vrijdag: dan trekt Sofie voortaan het weekend op gang onder de noemer ‘goe weekend’. Bovendien wil Sofie nog meer eenvoudige tips & tricks delen om te tonen hoe iedereen heerlijke gerechten kan maken.
“Het is super fijn om weer te starten, zeker in de vernieuwde keuken! De gezellige tafel staat nu vlak bij de rijkelijk gevulde koelkast en we hebben vorig seizoen gemerkt dat de cocktails en andere drankjes die we zelf maakten in de smaak vielen, dus ook dat gaan we vaker doen (lacht). Met de vele gerechten en aangepaste dranken die we maken, wil ik iedereen inspireren.”
Uiteraard verwelkomt Sofie ook dit seizoen elke week een bekend gezicht met wie ze haar kookervaringen deelt, zowel achter het fornuis als tijdens de dagelijkse gezellige babbels. De souschefs die dit jaar over de vloer komen, zijn niet de minste: Jan Verheyen, Ian Thomas en Mathias Coppens maar ook Maarten Vancoillie, Kate Ryan, Filip Peeters, Wim Opbrouck, Geert Hoste, Jo Hens en nog vele andere BV’s leren graag de culinaire kneepjes van het vak van Sofie.
Elke dag bereidt Sofie samen met de bekende souschefs lekkere en gezonde gerechten op een gemakkelijke en toegankelijke manier en dat volgens de inmiddels gekende dagelijkse thema’s. Enkel op vrijdag doet Sofie voortaan een nieuw thema aan: goe weekend. De vrijdagaflevering zit boordevol eenvoudige en lekkere aperitiefjes, hapjes, recepten en kooktips die de gasten én kijkers meteen kunnen toepassen met het oog op een smaakvol weekend.
Familie-acteur Jo Hens heeft de eer om de spits af te bijten op maandag 24 augustus 2015, in de allereerste week van het nieuwe seizoen. Zo start Jo het nieuwe tv-najaar dus niet alleen met Familie – dat ook vanaf maandag 24 augustus terugkeert – maar ook met De Keuken van Sofie.
Jo blijkt een echte Bourgondiër én een ‘nieuwe man’ te zijn die graag achter het fornuis staat. Hoe verder de week vordert, hoe meer Sofie geniet van zijn culinaire enthousiasme. Tussen het kokkerellen door kwam Sofie te weten dat haar souschef lichtjes verslaafd is aan samouraisaus… en dus zwaait ze hem op vrijdag uit met een heerlijk recept van zelfgemaakte samourai met bouletten.
Op maandag 24/08: Op grootmoeders wijze - Rosbief met puree van geitenkaas, kerstomaatjes en rucola.
Op dinsdag 25/08: Lust ie’t of lust ie’t niet? - Trio van aperitiefhapjes.
Op woensdag 26/08: Lievelingsgerecht - Schnitzel van kip met zoete aardappelpuree en frisse groentesla.
Op donderdag 27/08: Op reis - salade van biefstuk op z’n Thais.
Op vrijdag 28/08: Goe weekend - Bouletten met samouraisaus, chocolade-espressotaart en een frisse biercocktail.
De voorbije seizoenen zag De Keuken van Sofie het aantal kijkers mooi toenemen. Het derde seizoen was goed voor een gemiddeld marktaandeel van 25,2% en gemiddeld 244.000 kijkers (live+6, op VVA 18-54). Aan de succesformule met de souschefs en de dagelijkse thema’s is er dan ook weinig veranderd, behalve op vrijdag: dan trekt Sofie voortaan het weekend op gang onder de noemer ‘goe weekend’. Bovendien wil Sofie nog meer eenvoudige tips & tricks delen om te tonen hoe iedereen heerlijke gerechten kan maken.
“Het is super fijn om weer te starten, zeker in de vernieuwde keuken! De gezellige tafel staat nu vlak bij de rijkelijk gevulde koelkast en we hebben vorig seizoen gemerkt dat de cocktails en andere drankjes die we zelf maakten in de smaak vielen, dus ook dat gaan we vaker doen (lacht). Met de vele gerechten en aangepaste dranken die we maken, wil ik iedereen inspireren.”
Uiteraard verwelkomt Sofie ook dit seizoen elke week een bekend gezicht met wie ze haar kookervaringen deelt, zowel achter het fornuis als tijdens de dagelijkse gezellige babbels. De souschefs die dit jaar over de vloer komen, zijn niet de minste: Jan Verheyen, Ian Thomas en Mathias Coppens maar ook Maarten Vancoillie, Kate Ryan, Filip Peeters, Wim Opbrouck, Geert Hoste, Jo Hens en nog vele andere BV’s leren graag de culinaire kneepjes van het vak van Sofie.
Elke dag bereidt Sofie samen met de bekende souschefs lekkere en gezonde gerechten op een gemakkelijke en toegankelijke manier en dat volgens de inmiddels gekende dagelijkse thema’s. Enkel op vrijdag doet Sofie voortaan een nieuw thema aan: goe weekend. De vrijdagaflevering zit boordevol eenvoudige en lekkere aperitiefjes, hapjes, recepten en kooktips die de gasten én kijkers meteen kunnen toepassen met het oog op een smaakvol weekend.
Familie-acteur Jo Hens heeft de eer om de spits af te bijten op maandag 24 augustus 2015, in de allereerste week van het nieuwe seizoen. Zo start Jo het nieuwe tv-najaar dus niet alleen met Familie – dat ook vanaf maandag 24 augustus terugkeert – maar ook met De Keuken van Sofie.
Jo blijkt een echte Bourgondiër én een ‘nieuwe man’ te zijn die graag achter het fornuis staat. Hoe verder de week vordert, hoe meer Sofie geniet van zijn culinaire enthousiasme. Tussen het kokkerellen door kwam Sofie te weten dat haar souschef lichtjes verslaafd is aan samouraisaus… en dus zwaait ze hem op vrijdag uit met een heerlijk recept van zelfgemaakte samourai met bouletten.
Op maandag 24/08: Op grootmoeders wijze - Rosbief met puree van geitenkaas, kerstomaatjes en rucola.
Op dinsdag 25/08: Lust ie’t of lust ie’t niet? - Trio van aperitiefhapjes.
Op woensdag 26/08: Lievelingsgerecht - Schnitzel van kip met zoete aardappelpuree en frisse groentesla.
Op donderdag 27/08: Op reis - salade van biefstuk op z’n Thais.
Op vrijdag 28/08: Goe weekend - Bouletten met samouraisaus, chocolade-espressotaart en een frisse biercocktail.