.
Catherine Vandoorne, Siska Schoeters, Anja Daems, De Madammen, Radio 2
vrijdag 24 juni 2022

De Madammen nemen na 15 jaar afscheid op Radio 2

Wat komt er in de plaats?

Het Radio 2-programma De Madammen, één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen, neemt volgende week – na een kristallen jubileum – afscheid. “We stoppen op ons hoogtepunt.”

Met maar liefst 15 seizoenen op de teller was De Madammen een vaste waarde in de levens van vele Radio 2-luisteraars. Heel bekend Vlaanderen kwam bij hen over de vloer. Het succesrecept? Drie vurige madammen die elke dag opnieuw iedereen aanspoorden om alles uit het leven te halen. Hoe de nieuwe voormiddag er dit najaar zal uitzien op Radio 2 wordt later deze zomer bekendgemaakt.

Rino Ver Eecke, nethoofd Radio 2: "Oprecht chapeau voor De Madammen om in een snel veranderend radiolandschap maar liefst 15 jaar radio te maken. Zij waren dé voormiddag bij Radio 2, een baken van vertrouwen. Intussen werken we aan een nieuw voormiddagconcept waarbij de luisteraar centraal staat. Bij Radio 2 blijven we fijne muziek combineren met weetjes en praktische tips die het leven aangenamer maken. Anja, Siska en Cathérine zitten niet stil en gaan nieuwe uitdagingen aan de komende maanden."

"Een programma met drie vrouwen waarin alle mogelijke lifestyle-onderwerpen aan bod komen", zo kondigden Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke De Madammen aan toen hun programma op 14 oktober 2007 van start ging. Ilse gaf haar plaatsje door aan Leki, opgevolgd door Britt Van Marsenille, die in 2019 de fakkel doorgaf aan Siska Schoeters.

De allerlaatste uitzending van De Madammen hoor je op vrijdag 1 juli 2022 tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 2.