.
Wim Stevens in Thuis
woensdag 10 augustus 2022

De opvallende hobby van Wim Stevens

Dit wist je wellicht nog niet.

In 'Thuis' zien we acteur Wim Stevens als het personage Tom, maar in het dagdagelijkse leven kunnen we Wim vaak terug vinden in het water. Met een nog grotere kans om hem onder water tegen te komen. Wim is een fervent recreatief duiker.

“Ik ben geen diehard duiker die in een duikclub zit of die in de donkere wintermaanden in een put gaat liggen. Ik duik uitsluitend in tropisch en subtropisch water. Ik wil ten minste 40 meter voor me uit kunnen kijken”, zegt Wim in Primo.

Een recreatief duiker is lang geen professioneel duiker die duikt voor militaire en industriële doeleinden. Dieper dan 35 meter zal je Wim dan ook nooit vinden.

“Ik beperk het zelfs tot 20 meter diep omdat je daar het beste kan zien: de mooie koralen met het licht erop. Dat is mijn zen-momentje.”

Wim zit niet elke dag in het water om te duiken, maar om de twee jaar trekt hij toch nog een exotische bestemming om er te duiken. “Ik zou het liever vaker doen, maar ik probeer mijn ecologische voetafdruk toch zo klein mogelijk te houden. Meestal ga ik gewoon naar Egypte, want dat is het dichtstbij.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Wim Stevens

Meer Over:

Wim Stevens Thuis