.
Chateau Planckaert
woensdag 26 juli 2023

De Planckaerts gaan het theater in

Het is eens iets anders

Je kan het zo zot niet bedenken of de Planckaerts doen het. Hoewel ze momenteel volop hun château aan het verbouwen zijn, maken ze toch even een zijsprong want ze gaan het theater in!

“Het idee voor een theatertournee is ontstaan op de presentatie van het boek van mijn vader. We waren die dag in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Er was tweehonderd man op afgekomen en ik zag van tussen het publiek dat mijn vader genoot van de verhalen die hij aan het vertellen was en de reacties van mensen in de zaal”, begint Francesco Planckaert in Dag Allemaal.

De mensen lachten en applaudisseerden en Eddy kwam helemaal op dreef. Ook Christa werd het podium opgeroepen en er ontstond iets magisch op het podium.

“De mensen hingen aan hun lippen. Eerst was het plan om alleen Eddy op podium zijn ding te laten doen, maar toen kwam het idee dat ook ik en Christa mee zouden doen.”

Wat dat als resultaat geeft kan je zien tijdens één van de eerste twee shows die gepland staan. De eerste voorstelling heeft plaats op 7 september in Bredene, de tweede op 27 september in Erpe-Mere.