.
News Image

De speelvogel in Walter De Donder

Ook al is hij de 60 al gepasseerd

Walter De Donder is een man van vele ambachten. Al meer dan dertig jaar kent heel Vlaanderen hem als ‘meneer de burgemeester’. Een titel die hij verwierf toen hij als acteur in de huid kroop van burgemeester Modest, eerst bij ‘Samson & Gert’ en anno 2023 nog steeds bij ‘Samson & Marie’.

Maar ook in het echte leven mag hij zich intussen al meer dan tien jaar burgemeester noemen van zijn thuishaven Affligem.

Het kan niet anders dan dat een man met zo’n druk bestaan stilaan de leeftijd begint te voelen. En dus wou De Morgen weleens weten hoe oud de bekendste burgemeester van ons land zich nu eigenlijk voelt.

“Mentaal voel ik me tussen 35 en 40 jaar”, luidt het antwoord. “Volwassen genoeg om door iedereen gehoord te worden. Ik amuseer me nog; ik sta nog graag aan de toog te lachen en te zeveren en te zwanzen. Je moet in je leven met alles kunnen lachen en vooral met jezelf. Eigenlijk voel ik mij nog een speelvogel.”

Aan genieten van een welverdiend pensioen denkt Walter hoegenaamd nog niet: “Ik denk ook altijd: ‘heel mijn leven ligt nog voor mij, er zal nog iets gebeuren waarin ik mijn tanden kan zetten.’ Mensen vragen mij vaak hoelang ik nog zal doorgaan. Zolang ik kan. Ik mag er niet aan denken om te stoppen. Ook niet met acteren.”

Bio van Walter De Donder

Meer Over:

Walter De Donder