.
Gert Verhulst
vrijdag 17 november 2023

De Tafel van Gert: “De sfeer is beter dan ooit”

Het was nodig

Sinds een nieuw team ‘De tafel van Gert’ heeft overgenomen, waait er een frisse wind door het programma. Het programma lijkt meer en meer mensen te bekoren en zo gaat het de goeie richting uit met het programma.

Zo is er ook een nieuwe hoofdredacteur bij het programma, Brech Decaesteker. Hij werkte eerst nog voor Het Laatste Nieuws, maar sinds september is hij dus aan het werk voor Gert Verhulst.

“We hebben verder gebouwd op de fundamenten van de vorige seizoenen, maar we hebben nieuwe redactieleden aan boord gehaald, met hun komst hebben we meer journalistieke ervaring in huis. De sfeer is nu ook beter, dat is geen onbelangrijke factor op de redactievloer. En de naam moest veranderen. Met zeven gasten rond 'De Tafel van Vier' zitten, da's lachwekkend. Eerst dachten we aan 'De Tafel', maar 't is Gert z'n tafel, natuurlijk. Je komt voor hem, of je blijft weg door hem. Maar 't is wel duidelijk”, zegt hij in Dag Allemaal.

Maar ook aan de styling van Gert is hard gewerkt. Hij komt iets minder stijf voor de dag en ook dat lijkt te werken bij het publiek.

“'Hij moest zeker niet proberen om een host te zijn, hij moet Gert zijn, zoals we hem ook in 'De Verhulstjes' zien. Hij blinkt in z'n vel, zeg maar.”

Bio van Gert Verhulst