.
Jacques Vermeire
vrijdag 9 december 2022

‘De Vermeires’: “Het is maar een oude man en wat twintigers”

Wordt het interessant genoeg

Het nieuws dat de familie van Jacques Vermeire nu ook een eigen realityreeks krijgen op VTM werd lauw onthaald. Niemand zat daar echt op te wachten en het is nog af te wachten of het programma ook effectief veel kijkcijfers zal halen.

Ook tv-recensent Jules Hanot werd niet warm van het nieuws. Net zoals mediajournalist Mark Coenegracht. “Voor mij is het zo’n beetje een docusoap over een gepensioneerde komiek/ garagist met een dochter die net gebuisd is voor haar eerste tv-stapjes en een broer die nog niets van zich heeft laten horen”, zegt hij in Tv Familie.

Jules is dan weer van het idee dat er iemand in Vilvoorde die reeks wel een goed idee moet vinden anders was die er nooit gekomen.

“Maar ik ga er mijn wekker niet voor zetten. Ik heb al genoeg bekende mensen gezien die opstaan, koffie zetten en dan het zwembad kuisen. Het voordeel van ‘Château Planckaert’ en ‘De Pfaffs’ is dat er ook kinderen en kleinkinderen door het beeld liepen. Hier heb je enkel een oude man en wat twintigers.”

Jules is ervan overtuigd dat Jacques en zijn familie niet meer verrassend uit de hoek zullen komen. “Hij is al zo vaak op tv geweest, in ‘Het Huis’ zelfs. Echt verrassen zal ‘De Vermeires’ dus niet.”