.
News Image

De vloek van Kevin Janssens

Erik Van Looy brengt Kevin Janssens in problemen.


Dinsdag namen we in De Slimste Mens Ter Wereld afscheid van Kim Clijsters en dat zullen we geweten hebben. Wie gaat nu De Slimste Mens Ter Wereld worden? Eén ding is zeker, het is niet Kim Clijsters. Zij ging eruit na een tactische flater en zit nu weer thuis met Bryan , Jada, Jack en een kater. Is het dan misschien Kevin Janssens. Zo'n knappe speler, dat maak je zelden mee en het is z'n derde keer al. Met een quizmaster slapen is duidelijk geen slecht idee. Of is het Kathy Pauwels. Gisteren zette ze de grote Kim Clijsters opzij en ik weet niet wat ze allemaal van plan is maar ze heeft haar favoriete dubstep-platen bij.

Zij worden uitgedaagd door Kobe Ilsen. Slim en knap en naar het schijnt ruikt hij beter dan kip aan 't spit. Het is dankzij hem dat Kathy vandaag in een lekkere mannensandwich zit.

Erik vraagt aan nieuwkomer Kobe of hij De Slimste Mens Ter Wereld zou kunnen worden. Kobe bevestigt met 'als ik de concurrentie van vanavond zie wel'. En we lachen weer. Kathy stelt vast dat er opnieuw een K3 aanwezig is met Kathy, Kevin en Kobe. Kevin zit er een beetje verveeld bij en merkt op dat dit misschien wel een teken is. Kathy zit goed tussen twee knappe mannen en Kobe heeft dan ook nog eens bij Temptation Island gewerkt. Is dat dan vooral cut roepen? vraagt Erik Van Looy. En voor de boekskes: Kobe kent wilde verhalen en wil die ooit wel eens vertellen. Maar aan wie en wanneer? Kathy heeft een onrustige nacht achter de rug en vertelt dat ze vooral van Kobe schrik heeft,ook al kent zij hem minder goed dan Kevin. Kevin maant haar aan om te zwijgen, want niemand hoeft te weten hoe goed zij mekaar kennen. De jury bestond woensdagavond uit Ruth Beeckmans en Philippe Geubels. Ruth was deze zomer een tijdje buiten strijd omdat haar hersenen en haar vliezen ontstoken waren. Ruth reageert geweldig op Erik's vraag wat ze van nieuwkomer Kobe verwacht: Ik zijn kind, hopelijk toch...

Na 7 minuten introductie is het tijd voor het serieuze werk: de 3-6-9-ronde waarbij er 15 vragen worden gesteld. Elke derde vraag kan tien seconden opbrengen. In totaal dus 50 seconden dus. We komen aan de weet dat Kobe Ilsen al in Thailand is geweest voor opnames van Temptation Island. Philippe Geubels weet dat iedereen in Thailand aan een lief geraakt. Zelfs gij.... The Loft is daar nog niet uitgekomen, gaat hij verder. Kevin Janssens verslikt zich haast in het water dat hij op dat moment drinkt. Kathy Pauwels krijgt de P te zien met op de cover schlagerzangeres Lindsay. Wat is haar achternaam? Nog een tip: kijk goed naar de foto en zoek het niet te ver. Kathy staart naar de cover en leest de tekst die erop staat in de hoop dat de achternaam toch op de cover staat vermeld. Niet dus Kathy. Kathy probeert met de naam Lindsay Schlager. Kevin probeert met Lindsay Tet maar ook dat is fout. Kobe weet dat het Bolle is maar ook dat is fout. Het moet De Bolle zijn. Het tweetal van Lindsay brengt ons naadloos bij de volgende foto. Dit is Kaat die in het spreekwoordelijke huwelijksbootje stapte. Wat is haar familienaam? Net zoals Lindsay heeft ze die niet gestolen. Kathy weet dat het Kaat Bollen is. Bij de volgende vraag krijgen de kandidaten de tip Hoe maakt u het? en niemand legt het verband met de slogan van doe het zelf-keten Gamma. Erik stelt aan Kevin de vraag of hij het zou zien zitten om Kathy in de lift te pakken (bij het dansen). Neen, maar zij mij wel waarop Kathy aanvult met Zolang we maar naar boven gaan terwijl ze met een vinger naar de hemel wijst.

Er zit ook weer de nodige onderbroekenlol in het programma. Zo is er de vraag wat de onderbroekenvoorkeur van jonge vrouwen is. Kobe kiest voor de gewone dagdagelijkse slip omdat hij die het vaakst tegen komt en dat is het juiste antwoord. Kevin draagt zelf een spannende boxer, Kathy kiest voor kant en Kevin een gewone boxershort. Erik Van Looy is benieuwd wat Ruth Beeckmans draagt. Zo van die gewone normale onderbroekjes met zo de namen van de dagen erop. Ruth kijkt en zegt Kijk, maandag waarop Geubels vertelt dat het ondertussen woensdag is. Ja maar mijn poep kan niet lezen, repliceert Ruth.

De fotoronde eindigt al na 21 minuten en dat is deze keer wel bijzonder snel. Bovendien werd er ook nog eens gescoord. Kobe wist maar liefst 30 seconden te scoren, Kathy 10 seconden en Kevin was de enige die op 60 seconden bleef staan.

De Open Deur-ronde is vaak een zware opgave voor de kandidaten. Kevin Janssens met 4 trefwoorden over Luc Tuymans opnoemen maar komt maar aan twee stuks. Kathy vult nog aan. Zelf kijkt ze aandachtig naar een filmpje van Didier Reynders en scoort twee antwoorden terwijl Kevin en Kobe niet kunnen aanvullen. Kobe mag de vier ingrediënten van Irish Coffee opnoemen en daar slaagt hij meteen in. Kobe neemt daarmee de leiding en heeft ondertussen 158 seconden. Kathy volgt met 111 seconden en Kevin bengelt onderaan met 89 seconden. Maar zoals steeds kan het nog alle kanten uit.

De Puzzel is telkens goed voor 90 seconden per kandidaat. Kevin mag starten en komt bijna probleemloos op bisnummer en Luk Alloo en paswoord. Zijn 90 punten zijn binnen. De druk op de schouders van Kathy neemt toe maar ze is goed in carpoolen en Oor maar stopt en laat de kalkoen aan Kevin over. De puzzel van Kobe verloopt vlekkeloos en ook hij verdient 90 seconden.

In De Galerij toont men tien foto's waarbij telkens 15 seconden te winnen zijn. Kathy krijgt internationale bekendheden zonder tanden te zien maar valt dat met vier juiste antwoorden tegen. Kevin vult er twee aan, Kobe kan niet meer aanvullen.

Kobe krijgt tien affiches van films te zien en moet daarbij de ziekte aangeven zoals aids, kanker, melaatsheid en speelt foutloos zijn ronde uit. Kevin krijgt klote tekeningen en het duurt even voor hij de uitdrukkingen kan vinden. Vijf van de tien antwoorden kan Kevin geven, Kathy vult niet aan en Kobe beperkt zich tot één correct antwoord. Kathy staat aan het einde van deze ronde op 158 seconden , Kevin op 238 seconden en Kobe Ilsen al op 344 seconden

In Het Collectief Geheugen kan er per filmpje 150 seconden verdiend worden. Deze opgave kan de stand dan ook op z'n kop zetten. Kathy krijgt een filmpje van Biker Boys en kan vier correcte antwoorden geven. Kevin Janssens kan Jonas Van Geel aanvullen. Vijftig punten die Kathy mist, pijnlijk. Kevin krijgt een filmpje over de aardbeving in Nepal en geeft snel drie correcte antwoorden. Deze keer slaagt Kathy erin om één ontbrekend antwoord te geven. Kobe sluit af met een filmpje over de Beker Van België. Spek naar zijn bek en Kobe geeft de vijf antwoorden op een rijtje. De eindstand dan: Kathy 268 seconden, Kevin 344 seconden en Kobe 487 seconden. Kobe mag dus naar de volgende aflevering en krijgt ofwel Kevin of Kobe als tegenstander. Deze twee laatsten spelen namelijk de finaleronde. Die ronde neemt een slappe start met een vraag over spullen die mensen vergeten in te pakken als ze op reis zijn. Kathy en Kevin weten ook niet veel over Osama Bin Laden. Na twee vragen heeft Kathy nog 230 seconden, Kevin heeft er 254. De derde vraag gaat over vijf Vlaamse klassiekers in Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Kathy scoorde niet, Kevin kon er toch nog twee opnoemen. Gelukkig weet Kathy meer over Ben Affleck. Ze slaagt er in tien seconden in om drie juiste antwoorden te geven. Kevin vult nog één antwoord aan maar verliest veel tijd waardoor hij amper winst boekt. Ondertussen is het 154 -167 in het voordeel van Kevin.

Beiden weten telkens twee grote steden in Australië op te noemen. Kathy mag starten met een vraag over Moby Dick. Kathy weet niet meer dan walvis op te noemen. Kevin laat zich onbewust zakken tot onder Kathy en mag dan ook als eerste antwoorden. De vraag over Johnny Logan komt hem goed uit maar hij past al na twee antwoorden. Zo vergeet hij ier, zanger en eurovisie songfestival.

Kevin is boos op zichzelf als hij merkt dat hij de nationaliteit van Logan niet genoemd heeft. Daar krijg ik nu stenen kloten van. Ja sorry man. Ja maar dat is toch loemp dat je dat niet zegt. Kathy heeft nog 40 seconden, Kevin 59 stuks. Kathy heeft aan drie juiste antwoorden voldoende om Kevin naar huis te spelen. Kathy weet geen enkel trefwoord over Pompei te geven en zakt tot 21 seconden. Kevin heeft aan twee trefwoorden genoeg om Kathy naar huis te spelen. Kevin doet zijn best om te antwoorden maar Erik keurt niets goed. Tot op 20 seconden hij besluit om toch één antwoord als juist te beschouwen. Kevin gaat uit de bol want Kathy staat nu op één seconde en is dus aan de beurt als Kevin zou passen. Hey zot roept Kevin naar Van Looy terwijl hij haast wanhopig zoekt naar nog een correct antwoord. Op zes seconden van het einde keurt Erik nog een antwoord van Kevin goed. Van Looy merkt terecht op dat het spannend was. Kevin, je gaat door, zegt hij tegen Janssens. Echt woar he moat is de veelzeggende reactie van zijn goede vriend en collega. Het is echt sterven. Ja maar juist met Johnny Logan, de mensen zeggen constant 'je moet altijd zeggen de nationaliteit en het beroep'. En je zit hier en dan vergeet je het meest evidente en dat kan ik me niet vergeven. Exit Kathy dus. Donderdagavond nemen Kevin en Kobe het op tegen Umesh Van Gaver.

Bio van Umesh Van Gaver en Kim Clijsters