.
News Image

'De zomer van de doden' van Toni Coppers

Toni Coppers werkte niet alleen aan de spin off van De Kiekeboes...
Toni Coppers lijkt niet te houden. Na de succesvolle lancering van de tv-reeks Coppers in 2016 en een aandikkend palmares laaiende recensies en nominaties voor thrillerprijzen, belooft 2017 daar nog een schepje bovenop te doen voor Vlaanderens meest literaire thrillerschrijver.

Naast een uitstap naar de stripwereld als scenarist van de gloednieuwe reeks Fanny K, een spin off van De Kiekeboes, verschijnen er dit jaar maar liefst drie thrillers van zijn hand, waarvan De zomer van de doden de eerste is. Intussen werkt Toni Coppers verder aan een stand alone in het kader van het Magritte-jaar, getiteld De zaak Magritte, een verhaal dat zich afspeelt in het Parijs na de aanslagen van 2015 en dat voor verschijning al internationale belangstelling geniet. In het najaar verschijnt - als kers op de taart - traditiegetrouw de volgende Liese Meerhout.

Recensenten zijn het er unaniem over eens dat Toni Coppers met elke nieuwe thriller zichzelf overtreft en wij kunnen dit enkel maar beamen. Ook De zomer van de doden is opnieuw een parel dat, helemaal in de lijn van de elf vorige 'Liese Meerhout'-thrillers, maar dan uiteraard nóg beter.