.
Ann en Tom uit Mijn Restaurant
dinsdag 21 maart 2023

Deelnemer ‘Mijn Restaurant’: “Mensen gingen liever naar The Jane”

Ze stopten na 5 jaar met het restaurant

Waar is de tijd van programma’s als ‘Mijn Restaurant’ en ‘Mijn Pop-up Restaurant’. Het is alweer een aantal jaren geleden dat VTM nog eens zo’n programma op de buis bracht en er zijn al heel wat jaren voorbij sinds de eerste seizoenen.

Niet iedereen is even positief over hun deelname aan het programma en dan vooral niet over de situatie de weken nadat het programma was afgelopen. Zeker de deelnemers uit het eerste seizoen waren niet bepaald tevreden over het verkregen materiaal.

Tom Paumen, finalist van het tweede seizoen was dan ook laaiend enthousiast. “Wij kregen topmateriaal. Toen Ann haar keuken zag, kreeg ze tranen in de ogen”, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Tom en Ann kochten na het programma de keuken nog over waarvan nu een deel nog altijd in gebruik is in de streetfoodbar van Tom in Hasselt. Na vijftien jaar werkt het materiaal nog altijd naar behoren.

20 zaken namen deel aan het programma, maar geen van de 20 bleef overreind. “Door de invloed van het programma gingen mensen steeds vaker naar een gastronomisch restaurant voor de beleving. In plaats van te komen eten in gelegenheden zoals de onze, trokken ze ineens naar Hof Van Clave, Oud Sluis of later The Jane. Bovendien ontstonden ook nog eens heel wat conceptzaken zoals soepbars of streetfoodzaakjes.”