.
News Image

Dertigers-actrice Amber Janssens versterkt Karrewiet-team

Zij was ook al in 'Geub' te zien.


'Karrewiet' is al bijna twintig jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen. De 'Karrewiet'-nieuwsankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi presenteren dagelijks het jeugdjournaal en gidsen de kinderen door het nieuws en de actualiteit van de dag. Vanaf 1 september kunnen zij rekenen op de hulp van een nieuw collega-nieuwsanker: Amber Janssens.



Amber is 25 jaar en afkomstig uit Brussel. Ze volgde een theateropleiding aan het Lemmensinstituut en behaalde een master in de journalistiek aan UGent. Die journalistieke ervaring kon ze in de praktijk omzetten tijdens haar werk voor VRT NWS. Amber speelde daarnaast ook een rol in de Eén-reeksen Geub en Dertigers, en zal binnenkort te zien zijn in de Ketnet-reeks Hoodie. Sinds maart 2020 draait ze mee op de Karrewiet-redactie, waar ze het reilen en zeilen achter de schermen volgt en de kneepjes van het vak leert. Amber kijkt uit naar 1 september:

Toen ik zelf kind was, gold Karrewiet al als de plek voor nieuws.Voor kinderen nu, die opgroeien tussen sociale media en een overvloed aan nieuwsbronnen, geloof ik dat Karrewiet echt een ankerpunt vormt. Dat ik daar mijn stem aan mag geven, is een voorrecht, reageert Amber.




Bio van Amber Janssens

Meer Over:

Amber Janssens

Bio van Jelle Mels en Mariam El Mandoudi