.
De Mol 2023 aflevering 6
zondag 23 april 2023

Deze kandidaat overleeft bom op bus niet in 'De Mol'

De zesde afvaller is bekend

Het heeft niet mogen zijn voor leraar Thomas in 'De Mol'. De West-Vlaming is de zesde afvaller in dit elfde seizoen. Nochtans was hij bij vele Vlamingen ook verdacht, zeker na vorige week. "Ik was als speler nooit echt bezig met het geld," vertelt Thomas net na zijn exit. "Het doel was het ontmaskeren van de Mol, dat geld is voor mij bijkomstig. Hier en daar heb ik wel eens subtiele pogingen gedaan om mijn tegenstanders wat uit hun kot te lokken. Maar hoe verdacht ik ook was: ik was dus niet de Mol."

Thomas had de reis van zijn leven. "Tijdens de opnames kan ik echt niet kiezen voor een mooiste moment," bekent hij, "ook wanneer de camera's uitgingen hebben we een fantastische tijd gehad. Een leuk gesprek in de tuin, met de koffie in de hand 's morgens genieten op het terras, een fantastische zonsondergang zien, een pintje drinken 's avonds in de jacuzzi, ... ook die momenten maken het geheel zo schoon, maar die kunnen niet allemaal mee in de aflevering natuurlijk."

Het bleef voor Thomas steeds een spel, waarbij hij wel eens vergat de Mol te zoeken. "Voor mij is dit ten allen tijde een spelletje gebleven. Soms kruipt er plots wat ernst of wrevel tussen, zoals ondergronds in de bunker - ik weet niet of mijn assertiviteit me daar in dank werd afgenomen. (lacht) Maar goed, dat hoort erbij. Een knuffel achteraf met de leuze "'t Is maar een spelleke, é!" maakt altijd alles goed" , aldus de leraar Aardrijkskunde.