.
News Image

Dieter Coppens: “Daar heeft het niks mee te maken”

​​​​​​​Hij begrijpt de kritiek niet

Op maandagavond is het elke keer genieten van ‘Down The Road’. Niks zo heerlijk als de authenticiteit en eerlijkheid van de deelnemers en van presentator Dieter Coppens.

Het nieuwe seizoen is dan ook weer een schot in de roos. Al kon het nieuwe seizoen ook op de nodige kritiek rekenen zoals van comedian William Boeva. Hij is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht.

Dieter is erg geschrokken van die reactie en praat erover in Story. “Omdat ik me als televisiemaker en als mens enorm engageer voor ons programma. Ik vind het ook wat kort door de bocht. Ik denk dat niemand naar ons programma kijkt met het gevoel: ‘Amai ik ben blij dat ik het syndroom van Down niet heb.”

De insteek van de programmamakers is nooit geweest om het syndroom van Down in al zijn facetten op televisie te laten zien. Maar een gevoelige snaar raken, dat wel.

“Maar dat heeft niets te maken met de zogezegde knuffelbeermethode. De jongeren zijn puur en echt. En net die authenticiteit spat van het scherm. Iets wat veel mensen ontroert, en daar is niet mis mee.”

Bio van Dieter Coppens

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva