.
Dieter Coppens en Siska Schoeters
zaterdag 24 september 2022

Dieter Coppens: “Dat is echt een vies woord”

Maar het moet gebeuren

Dankzij programma’s als ‘Down The Road’ is het beeld over het syndroom van Down in Vlaanderen er sterk op vooruit gegaan. Ook al vinden sommigen wel dat het programma het allemaal heel rooskleurig voorstelt.

“Ik begrijp de kritiek wel. Een moeder kwam eens naar mij en zei: ‘Mijn dochter heeft down en die kan niets!’ Iedereen is anders, ook als je down hebt, zijn er veel gradaties. Wat wij brengen is echt, we gaan niets uit de weg.”

En hoewel ze het iedereen gunnen, is er toch een selectie waarbij de kandidaten worden gekozen. “Dat is een heel vies woord, maar de selectie is er wel, omdat je niemand wil meepakken die het fysiek of emotioneel niet aankan. Je wilt niet dat iemand drie weken heimwee heeft of er onderdoor gaat”, legt Dieter uit in Dag Allemaal.

Tijdens het programma worden niet alleen vele vriendschapsbanden gesmeed, maar ook hangt er vaak liefde in de lucht. En als we Dieter mogen geloven, is dat dit jaar niet anders.

“Ik kan al verklappen dat er een mooi liefdesverhaal in zit. Helemaal anders dan de vorige keren. Op een heel mature manier.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens