.
News Image

Dieter Coppens: “Dat kan voor elke relatie goed zijn”

Hij is soms drie weken lang weg van huis

Als ideale schoonzoon is Dieter Coppens niet alleen in de harten gesloten van de deelnemers van ‘Down The Road’, maar ook in die van heel Vlaanderen. En ondanks dat hij omschreven wordt als ideale schoonzoon hebben zijn vrouw en kinderen soms te klagen.

“Mijn vrouw vraagt dikwijls wanneer ik nog eens kook en mijn kinderen vinden me soms te streng. Ik geef ze veel vrijheid en ze mogen de wereld ontdekken binnen bepaalde grenzen. Maar ik trek mij het klimaat heel erg aan. Thuis proberen we heel bewust te leven”, begint Dieter in Story.

Als Dieter voor ‘Down The Road’ 3 weken op reis gaat, moet hij dus ook zijn vrouw en kinderen achterlaten. Maar om ze te missen heeft hij geen tijd.

“Als reisleider heb ik mijn handen vol. Omgekeerd zeggen ze wel af en toe dat ze me missen. Maar ze weten dat ik me amuseer. Als ze op kamp gaan, zeg ik hen ook altijd: ‘Als je me niet mist, is dat ook goed. Dat betekent dat je je amuseert.”

Maar even weg van thuis zijn, het kan ook bevorderlijk zijn voor de relatie. “Voor iedereen is het goed om even in je eigen wereld te leven en nieuwe ervaringen op te doen. Zo heb je ook weer iets om over te vertellen als je thuis bent.”

Bio van Dieter Coppens