.
Dieter Coppens
zaterdag 21 september 2024

Dieter Coppens: “De drempel is echt verlaagd”

Daar heeft hij voor gezorgd

Dankzij ‘Down The Road’ heeft Dieter Coppens het idee over mensen met down helemaal doen veranderen in Vlaanderen. Vroeger gingen de Vlamingen met veel meer schroom om met zo iemand.

“Die drempel is echt verlaagd. Vroeger zag je ze denken: 'Oei, da's iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?' Intussen kennen de mensen dertig van die gasten bij naam, of toch minstens van gezicht, met elk hun eigen persoonlijkheid en talenten. Dat stemt me blij”, zegt hij in Dag Allemaal.

Voor ‘De Goudvis’ gingen Dieter en Kevin alleen op stap zonder hun vrouw en kinderen. Maar Kevin heeft vooral zijn petekind gemist en niet zijn partner.

“Dat is de zoon van zijn zus, daar heeft hij een speciale band mee, ongelooflijk. Maar er was niet zoveel tijd om onze dierbaren te missen. Natuurlijk denk ik af en toe aan mijn vrouw en kinderen. Maar als mijn kinderen op scoutskamp gaan, zeg ik ook: 'Zie dat je ons niet mist!' Als je op avontuur bent, moet je vooral zien dat je honderd procent in dat avontuur staat, en vooral je thuis niet missen.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens