.
Dieter Coppens
vrijdag 17 november 2023

Dieter Coppens: “De lijn daartussen is vaak heel dun”

Het is niet makkelijk

Toen Dieter Coppens aan ‘Down The Road’ begon, had hij nooit gedacht dat hij nog zoveel zou bijleren van al die jongeren. Zo kan hij nog veel van hen bijleren op romantisch vlak.

“Gelukkig is Rut op dat vlak ook heel nuchter. We zijn intussen 23 jaar samen. Ik was 22 toen ik haar leerde kennen op kot. Op een dag belde ze aan om haar vriendin te bezoeken, ik deed open en was meteen onder de indruk. Nadien zijn we een paar keer op date geweest en uiteindelijk sloeg de vonk over”, blikt Dieter terug op de eerste ontmoeting met zijn vrouw in Story.

Dieter heeft nu zelfs goede raad voor de jongeren op vlak van relaties en romantiek. Hij vindt het belangrijk dat je eerst goed bevriend met elkaar raakt en dat je elkaar goed leert kennen, voor je je aan elkaar verbindt.

“Maar voor hen is de grens tussen vriendschap en liefde soms heel dun. Daar moeten begeleidster Saar en ik hen wel regelmatig bij helpen.' 'Wees niet jaloers''Als ik mijn reisgenoten goede raad zou mogen geven om een lange en standvastige relatie uit te bouwen, dan is het wel dat je elkaar moet laten zijn wie je bent.”

Bio van Dieter Coppens