.
Dieter Coppens
woensdag 8 november 2023

Dieter Coppens: “Die zorgen hebben zij niet”

Hij wil meer in het nu kunnen leven

Het nieuwe seizoen van ‘Down The Road’ is gestart en ook Dieter Coppens is weer van de partij. Keer op keer zijn de opnames en reis een heel leerzaam proces voor de presentator en leert hij lessen die hij in het dagelijkse leven met zich meeneemt.

“Een les die ik na elke reis van Down the road meeneem, is: loslaten en relativeren, de dingen in perspectief plaatsen. Ik wind me minder snel op over stomme dingen dan vroeger. Je kan een probleem heel groot maken of je iets erg hard aantrekken - wat je ergens ook siert omdat je dan zo betrokken bent - maar soms moet je ook kunnen zeggen: volgende keer beter. Het kan niet zoveel kwaad dat het nu even niet loopt zoals je verwacht had. De deelnemers maken me ook telkens duidelijk dat je moet genieten van het leven”, zegt Dieter in Story.

Natuurlijk is het niet abnormaal dat Dieter ook naar de toekomst kijkt, hij heeft tenslotte kinderen. Maar net als de kandidaten probeert hij toch zoveel mogelijk in het nu te leven.

“Je hebt een heleboel verantwoordelijkheden. Kunnen we onze rekeningen betalen? Kom ik rond tot het einde van de maand? Die zorgen hebben zij niet, want veel ligt in handen van hun ouders, en als ze zelfstandig gaan wonen, is dat ook vaak begeleid.'”

Bio van Dieter Coppens