.
Dieter Coppens
zaterdag 18 november 2023

Dieter Coppens: “Haal dat weg en de mens bestaat niet meer”

Het geeft hem wel wat zorgen

Vlaanderen is weer vertederd door de prachtige tv die Dieter Coppens en zijn zes jongeren met het syndroom van down aan het maken zijn. Het gezelschap reisde naar Canada en beleefden daar een zorgeloze tijd.

Dieter is erg geïnteresseerd in de natuur en vindt het jammer dat mensen de connectie met de natuur een beetje kwijt zijn. Hij heeft nu een boek geschreven om mensen meer naar het bos te laten trekken.

“Ik startte met observatiewandelingen, schreef telkens neer wat ik zag en nam ook veel foto's. Ik wou de lezer vooral het bos laten beleven. Zo krijgen de mensen een volledig beeld over wat een bos kan betekenen. Ik zorgde ook voor wat verdieping, hoe alle radertjes in een bos samenwerken. Het levert een heel mooi ecosysteem op. Haal het bos weg en de mens bestaat niet meer”, legt hij uit in Primo.

De opwarming van de aarde is absoluut iets dat Dieter bang maakt. Maar hij probeert ook hoopvol te blijven.

“Ik denk dat we over 100 jaar zullen terugkijken en zeggen hoe stom we geweest zijn om zo lang fossiele brandstoffen te gebruiken bijvoorbeeld. Het is hier het aards paradijs, maar we bevuilen constant ons eigen nest.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens