.
Dieter Coppens
woensdag 6 december 2023

Dieter Coppens: “Het was soms te rooskleurig”

Dus ze pakten het anders aan

Dieter Coppens kan niet ontkennen dat heel wat vrouwen in Vlaanderen een serieuze boon voor hem hebben. Maar daar is hij niet echt mee bezig. Volgens hem ligt dat vooral aan het mooie programma ‘Down The Road’ dat hij maakt.

Dat programma kent na al die seizoenen nog altijd een heel groot succes en dat is volgens Dieter heel makkelijk te verklaren.

“Je kan mee op reis met de meest pure mensen en de wereld zien door hun ogen. Dat is het, denk ik. Ze houden je een spiegel voor en we herkennen ons in hen, alleen liggen er bij ons meer lagen vernis op. Zij zijn veel puurder. Die onbevangenheid en eerlijkheid spat van het scherm. Daarnaast zie je ook vriendschappen groeien tussen de deelnemers. Is er iets mooiers? Op het einde van de reis voel je als kijker dat ze soms onafscheidelijk zijn. Dat blijft machtig om te voelen”, vertelt hij aan Humo.

Het programma fris houden, is belangrijk als je wil dat een programma vele seizoenen blijft meegaan. Een nieuwe cast helpt daar sowieso bij.

“Ook de reisbestemming zorgt voor een andere reiservaring. We hebben er ook wat meer portretten ingestoken van hoe de mensen thuis of op hun werk zijn. In het verleden hoorde ik dat het soms te rooskleurig was, dus laten we nu ook hun ouders aan het woord die over hun ervaring vertellen. Zo geven we nog meer inkijk in het leven van de deelnemers.”

Bio van Dieter Coppens