.
Dieter Coppens
vrijdag 16 september 2022

Dieter Coppens: “Hij was doodsbang”

Een memorabel moment

De reizen die worden gemaakt in ‘Down The Road’ zijn keer op keer bijzonder prachtig. Dit jaar trokken ze naar Thailand, een prachtige exotische bestemming waar Dieter Coppens al eens eerder naartoe is getrokken.

“Ik was net vier maanden weggeweest voor ‘Poolreizigers’, waarin Mathias Coppens en ik van pool naar pool hadden gelift. Toen ik thuiskwam zei Rut, mijn vrouw dat ze ook eens een verre reis wilde maken. In de kerstvakantie zijn we dan twee weken naar Thailand geweest”, lacht Dieter in Dag Allemaal.

Wanneer Dieter op reis vertrekt voor ‘Down The Road’ moet hij zijn gezin eventjes achterlaten. Maar hen missen, dat doet hij niet. “Daar was ook geen tijd voor. Wij draaiden gemiddeld 16 uur per dag, dat kan tellen. ’s Morgens vroeg uit bed en ’s avonds laat gaan slapen. Dat is intens. Gelukkig lachen we ook heel wat af.”

En dat doet Dieter meteen denken aan een heel grappig moment. “In een bergdorpje verbleven we in een soort guesthouse, op een platform met een prachtig uitzicht. ’s Avonds moest iedereen z’n hoofdlampje aandoen, maar die trokken heel hard insecten aan. Er kwamen joekels van kevers aangevlogen en krekels van een enorm kaliber. Precies een brommer die langs je oor zoefde.”

Vooral een moment waarop iedereen erg schrok. Al was het vooral Bob die toen doodsbang bleek te zijn. “Hij kroop in zijn slaapzak letterlijk onder mijn oksel. Ruben, die eerder een stille jongen is, kreeg dan weer de slappe lach.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens