.
Dieter Coppens
donderdag 12 september 2024

Dieter Coppens: “Ik ben met een klein hartje vertrokken”

Hij had wel wat stress

Soms smeden televisieprogramma’s banden voor het leven. Zo leerden Dieter Coppens en Kevin Van den Bosch elkaar kennen dankzij het programma en hebben ze nu samen een programma gemaakt ‘De Goudvis’.

Kevin wilde heel graag eens op avontuur gaan met een boot en vond Dieter daarvoor het ideale reisgezelschap. Maar een luxe boot is de goudvis helaas niet geworden.

“Zeg maar gewoon: een vlot dat nét blijft drijven. Het moest een zelfgemaakt vaartuig zijn, dus ik had niet het idee dat ik een jacht zou kunnen bouwen. Al zag Kevin dat eerst anders, hij dacht dat ik héél handig was”, lacht Dieter in Dag Allemaal.

Dieter kampte aan het begin van de tocht met enorm veel stress. Ze hadden geen tijd om de boot te testen en het moest van de eerste keer goed gaan.

“Ik ben met een klein hartje vertrokken. Er vaart wat rond op die verbindingsweg voor de professionele binnenvaart! Dat zijn serieuze schepen die veel deining veroorzaken. Als er zo een voorbijvaart, is het alle hens aan dek. En de eerste keer een sluis nemen... dan denk je: 'Mijn god, waar zijn we aan begonnen?'”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens