.
News Image

Dieter Coppens: “Ik maak het altijd weer goed”

Hij wil een taboe doorbreken

Je vrouw en kinderen 3 weken achterlaten om een programma te gaan maken, niet elke vrouw zou daar heel gelukkig mee zijn. Maar Rut, de vrouw van Dieter Coppens wel.

“Het is een sterke madam, hé. Ik bewonder haar enorm. Nooit klaagt ze als ik weer moet vertrekken. Nu, als ik thuis ben, maak ik dat ook wel goed. Ik trek vrijwel meteen de tuin in om het onkruid te wieden. Dat brengt me ook tot rust”, zegt Dieter in Story.

Twee jaar geleden kreeg Rut de diagnose van baarmoederhalskanker te horen. Iets waarvan ze nu volledig hersteld is en kankervrij is verklaard.

“Maar om de zoveel maanden moet ze wel een scan laten nemen. Maar voorlopig ziet het er allemaal goed uit. En hopelijk blijft dat ook zo. Dat was best wel een heftige periode, maar het heeft ons als koppel alleen nog maar dichter bij elkaar gebracht.”

En een goede gezondheid daar streeft Dieter naar, samen met Niels Destadsbader en nog 6 andere BV’ s. “We willen het taboe rond kanker doorbreken. Ook in mijn familie is de ziekte aanwezig. Mannen hebben 1.001 koosnaampjes voor hun penis, maar als het misgaat, dan is er net iets meer schroom.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens