.
Dieter Coppens
dinsdag 21 november 2023

Dieter Coppens: “Ik zal zeker mijn principes overtreden”

Maar hij doet zijn best

Net zoals veel mensen krijgt ook Dieter Coppens kopzorgen van de opwarming van de aarde. Hij probeert zijn steentje bij te dragen om de natuur en de maatschappij in ere te houden, maar dat lukt niet altijd.

“Ik ben ook maar een mens van deze maatschappij, dus zal ik zeker mijn principes overtreden, maar er zijn toch wat dingen die we thuis doen. Zo eten we bijna geen vlees meer. Als we allemaal vegetariër zouden worden, hebben we een massa land over om de natuur weer haar gang te laten gaan en kunnen we bossen aanplanten. Thuis proberen we groene energie op te wekken met zonnepanelen en ik rij met een elektrische wagen”, zegt hij in Primo.

Dieter voelt zich ook erg aangetrokken tot de natuur en dat zorgde ervoor dat hij zo’n tiental jaar geleden besloot om Antwerpen achter zich te laten en te verhuizen naar een plek aan de rand van een bos.

“Meer en meer werden we aangetrokken tot meer groen. Toevallig belandden we in Zoersel, waar mijn roots liggen. Ik dacht dat ik de stad zou missen, maar na een week was ik helemaal verkocht. Het voelde als thuiskomen.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens