.
Dieter Coppens
zondag 4 juni 2023

“Dieter Coppens is een echte sigmaman”

Met een mysterieus kantje

Dieter Coppens blijkt het schoolvoorbeeld te zijn van een sigmaman, lezen we in TV Familie. Maar wat is dat juist, een sigmaman?

Voor een sigmaman zijn vrijheid en autonomie erg belangrijk, vertelt psychologe Sarah Hertens (Blind Getrouwd) in TV Familie.

“De sigmaman is iemand met een natuurlijke autoriteit”, voegt de relatietherapeute die we kennen uit Blind Getrouwd eraan toe. “Hij straalt dit op een naturelle manier uit zonder echt bezig te zijn met het nastreven van status of prestige. Hij heeft eerder lak aan normen of regels die worden opgelegd.”

Bij de VRT kan je Dieter Coppens als een echte sigmaman bestempelen: “Zowel z’n avontuurlijke als charmerende kant toonde hij al in ‘Down the Road’. Hij weet zich verrassend snel aan te passen én is een goede luisteraar.”

Ook al is Dieter best introvert, toch kan hij ook goed socializen, wat allemaal trekjes zijn van een sigmaman. Maar vooral ook zijn zelfzekerheid is een belangrijk kenmerk van de sigmaman. En het mysterieuze kantje dat hem volgens veel vrouwelijke kijkers extra sexy maakt, is daar ook een typisch kenmerk van, lezen we in TV Familie.

Download onze app voor Android of iOS