.
News Image

Dieter Coppens ontroerd: “Dan smelt mijn hart volledig”

Hij heeft leren relativeren

Na een aantal seizoen van ‘Down The Road’ heeft Dieter Coppens als gastheer en reisgezel van het programma een hele evolutie doorstaan. Waar hij niet altijd goed wist hoe hij met de deelnemers moest omgaan, weet hij dat nu veel beter.

“Mijn taak is natuurlijk dat iedereen zich goed voelt tijdens de reis. Waar ik de allereerste keer dat iemand droevig was zelf wat in paniek was, omdat ik dacht dat hij of zijn naar huis wilde, weet ik nu snel hoe ik alles weer in de juiste richting kan krijgen, omdat ik ze beter kan lezen. Hun emoties zijn soms uitvergroot, waardoor ze af en toe paniekerig overkomen dan ze zijn”, vertelt hij in Story.

Op reis gaan naar Thailand was voor Coppens een behoorlijke uitdaging. Vooral met een busje rijden was een grote uitdaging.

“Het verkeer is daar zo druk en je moet ook nog eens links rijden. Ogen te kort dus. Maar je bent wel verantwoordelijk voor die gasten. Heftig! En dan zegt Anne-Sophie doodleuk: ‘Dat is ook je grenzen verleggen, hé. Ja, dan smelt mijn hart volledig.”

Voor zowel deelnemers als Dieter is het een leerzame reis. “Wat ik na elke reis blijf meenemen, is de kunst van het relativeren. Daardoor is ‘Down The Road’ een heel goede kuur. En ook om in het nu te leven en te genieten van de kleine dingen.”

Bio van Dieter Coppens