.
Dieter Coppens
zondag 15 september 2024

Dieter Coppens: “We hebben zelfs een ruiltocht gedaan”

Ze zaten in de problemen

Toen Dieter Coppens voor het eerst het water opging met De Goudvis, was dat met een bang hartje. Ze hadden de boot niet kunnen testen en het moest dus meteen goed gaan. Ze kwamen ook meteen voor heel wat uitdagingen te staan op het water, maar ook op het land.

“'s Avonds ergens laat aankomen om een slaapplaats te zoeken... Dan voel je je klein. Op de deur kloppen, terwijl de mensen al in hun pyjama voor tv liggen waarschijnlijk, da's een beetje gênant. Een koppel in Gent stond hun bed aan ons af, zij sliepen wel op de zetel! We zijn bij frituristen beland na sluitingstijd. Ze zeiden: 'Het vet is nog warm, heb je honger?' Kevin heeft dan mee frieten mogen bakken”, blikt Dieter terug in Dag Allemaal.

En ook onderweg liep het niet altijd van een leien dakje. Ze zijn wel eens op enkele problemen gebotst die de tocht moeilijker maakte.

“Onze boot begon te lekken via de gaten die geboord waren voor de elektrische kabels van de zonnepanelen. We hebben dan een ruiltocht gedaan met een appel om aan een tube siliconen te geraken.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens