.
Dina Tersago
dinsdag 4 juni 2024

Dina Tersago blikt vanavond terug op 20 jaar Boer Zkt Vrouw

Wie is er nog samen? Wie vond nadien een partner.

Wie is er nog samen? Wie vond nadien een partner.
Al twee decennia lang helpt Dina Tersago boeren in hun zoektocht naar de liefde. En mét succes. In al die jaren stelde Dina 122 boeren en boerinnen voor en meer dan 6.000 singles gingen aan de slag met pen en papier.

Melkveeboer en ijstaartenmaker Kris Heirbout uit Temse (seizoen 3, 2007) mag zichzelf het oudste succesverhaal noemen in de geschiedenis van het programma. Hij huwde met Ginny, één van de deelnemers, en kreeg drie kinderen met haar. Dina schuift ook aan tafel bij de eerste vrouw die deelnam aan Boer zkt Vrouw. Annelies Vercauter uit Ertvelde gaf in het derde seizoen de voorzet en intussen volgden 11 boerinnen haar voorbeeld. Boerin Conny Van Der Veken uit Hoogstraten (seizoen 5, 2009) was dan weer de eerste lesbische vrouw die op televisie op zoek ging naar een partner. Daarmee maakte ze heel wat los in Vlaanderen. Tania Goethals uit Oosteeklo (seizoen 7, 2011) was de boerin die het hoogste aantal brieven ontving. Maar liefst 365 mannen vielen als een blok voor haar en kropen in hun pen.

Nico Vos uit Herk-de-Stad ontving in seizoen 3 (2007) net te weinig brieven om het avontuur verder te zetten op televisie. Dina to the rescue: ze organiseerde voor hem een picknick en nodigde drie van zijn briefschrijfsters uit. Ene Chantal wist hem meteen te charmeren… In 2021 ging Elien Ceustermans uit Lommel (seizoen 14) op zoek naar de liefde. Uiteindelijk koos ze voor Lorenzo. En verrassing: in de aflevering zitten de eerste beelden van haar bolle buik. Jurgen Van Hoost uit Stekene vond in seizoen 9 (2013) geen match, maar leerde nadien (dankzij Boer zkt Vrouw) wél iemand kennen. De ietwat verlegen boer Cyriel Capoen uit West-Vleteren (seizoen 14, 2021) vond de liefde bij bezige bij Els. Filip Bouillard uit Hulshout was te zien in seizoen 4 van Boer zkt Vrouw in 2008. Hij stond toen voor een hartverscheurende keuze: wie nam hij mee op een romantische trip? Hij koos toen niet voor Catleen, maar had al snel spijt van zijn keuze. Na de opnames zochten Filip en Catleen elkaar opnieuw op. Hoe gaat het nu met hem/hen?

Boer zkt Vrouw - 20 jaar, aflevering 2 op dinsdag 4 juni om 20u40 op VTM.

Bio van Dina Tersago