.
Dina Tersago
vrijdag 12 juli 2024

Dina Tersago: “Hij sprak me altijd aan als Dino” 

Ze wilde niet antwoorden 

Toen Dina Tersago deelnam aan Miss België wist de presentatrice amper hoe ze haar eigen make-up moest verwijderen. Ze kwam van de ene dag op de andere in een heel andere wereld terecht, maar wel eentje die ze nu al goed gewoon is.

“Nadat ik verkozen was, ben ik in vol ornaat in bed gekropen. Licht panikerend. Als ik die make-up eraf haalde, zou iedereen zich de volgende dag in de haren krabben: 'Hebben we dát tot Miss België verkozen?'”, blikt Dina terug in Humo.

Tijdens de verkiezing kreeg Dina enkele dilemma’s voorgeschoteld die ze binnen de minuut moest beantwoorden. Sommige van die dilemma’s is ze nog altijd niet vergeten.

“De grote Lionel Richie, die in de jury zat, ging meteen voor de filosofische diepgang: 'Sugar or salt?' Ik weet nog dat ik zei: 'Zout, want ik hou van frietjes!' En Paul Jambers, die me aansprak als Dino, wilde weten: 'Abortus of ongewenst moederschap?' Eerst weigerde ik te antwoorden, maar ik moest wel. Ik koos dan maar voor ongewenst moederschap, want op m'n 21ste was ik ervan overtuigd dat ik een geboren mama was - een overtuiging die sindsdien een niet onaanzienlijke knauw heeft gekregen”

Bio van Dina Tersago

Meer Over:

Dina Tersago