.
Dina Tersago
zondag 31 maart 2024

Dina Tersago: “Ik zal altijd beleefd gaan luisteren”

Maar het is niks voor haar

In 2001 werd Dina Tersago verkozen tot Miss België 2001. Sinds dat jaar is ze ook niet meer uit de media en tv-wereld weg te slaan. Op dat moment had ze nooit gedacht dat ze de job van presentatrice meer dan 20 jaar zou doen.

Volgens Dina zijn er twee soorten presentatoren. Zij die graag op de voorgrond staan en zij die dat niet graag doen. Ze rekent zichzelf bij de tweede soort.

“Dat is nog steeds zo. Ik heb collega's die luidop dromen van een eigen talkshow of van een showtrap willen komen. Ik ben zo niet. Geef mij maar de human interest-gesprekken waarin de gast centraal staat. Dat ik louter het gesprek faciliteer en de gast op zijn gemak stel. Ik hoef niet op de voorgrond te staan. Ik zie de grootste dingen in kleine verhaaltjes. Ik was nooit een tafelspringer die het hoogste woord wou”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Geen programma’s of shows met Dina op de voorgrond, want dat is niet aan haar besteed. De bazen mogen zeker een voorstel doen, maar de kans dat ze er dus zal op ingaan, is heel klein.

“Ik zal beleefd gaan luisteren bij de bazen, maar ik ben geen vragende partij. Ik kies resoluut voor human interest. Omdat ik uit al dat menselijk contact ook veel voldoening haal. Het gevoel bekomen dat je een wezenlijk verschil hebt gemaakt in iemands leven. Of dat ze iets gedaan hebben dat ertoe doet. Dat is een dankbaar gevoel.”

Bio van Dina Tersago