.
Dina Tersago
dinsdag 12 maart 2024

Dina Tersago: “Ik zie bij hen niet de problemen die ik had”

Dat vindt ze heel belangrijk

Vroeger had Dina Tersago zelf een gebrek aan zelfvertrouwen. Ondertussen is dat al een pak beter geworden en helpt haar dat om haar zonen zelf genoeg zelfvertrouwen te schenken. Zij zijn nog erg jong en kunnen een goeie dosis zelfvertrouwen wel gebruiken.

“Voorlopig zie ik bij Thor en Isak niet de problemen die ik vroeger had, maar ik ben op mijn hoede. Ik spoor hen aan om hun gevoelens onder woorden te brengen, en ik vertel hen dat het oké is om fouten te maken. Als ze van een voetbalmatch komen, zal ik bijvoorbeeld nooit vragen: 'En, heb je gewonnen?' Ik vraag gewoon of ze het leuk hebben gehad”, legt Dina uit in Dag Allemaal.

Voor Dina is het vooral belangrijk dat haar kinderen zich amuseren. Presteren hoeft niet het allerbelangrijkste te zijn en ze wil de druk ook niet te hoog leggen. En zich amuseren, dat probeert Dina zelf ook nog te doen.

“Ik doe graag onnozel. Het speelse zit er nog altijd in. Soms zit ik in de auto keihard mee te zingen met de radio, en dan zegt Isak als we zijn school naderen: 'Stop nu maar met zingen, je raam staat open!' Niet elke dag is fun natuurlijk, maar ik vind het wel belangrijk dat we samen onnozel kunnen doen.”

Bio van Dina Tersago