.
Dina Tersago
dinsdag 19 maart 2024

Dina Tersago: “Men wou in schoonheid eindigen”

Het werd even niet uitgezonden

Wat het succes is van ‘Boer Zkt Vrouw’ niemand die er echt een verklaring aan kan geven. Ook al werd het programma en Dina Tersago ooit eventjes van het scherm gehaald, ondertussen zijn er toch alweer 6 nieuwe seizoenen van het programma gemaakt.

“Men wou ons behoeden voor ‘het seizoen teveel’. Men wou in schoonheid eindigen. Tijd voor iets nieuws, weet je wel? Maar vier jaar later dacht ik: we hadden iets mooi in handen, het was te leuk om het niet meer te maken. Het kwam ook omdat mensen voortdurend vroegen wanneer ‘Boer zkt vrouw’ terugkwam. Dan besef je de uitzonderlijke kracht van zo’n format”, zegt Dina in Gazet van Antwerpen.

Je zou ondertussen ook denken dat nu zowat alle boeren in Vlaanderen een partner hebben gevonden, maar toch zijn er nog altijd heel wat boeren die vrijgezel zijn en een leuke partner aan hun zijde zoeken.

“We krijgen tips van andere boeren, steken ons licht op bij verenigingen uit de agrarische sector. Sommige mensen twijfelen en die contacteren we later weer. Er is veel interesse, zeker nu de sector in een ingewikkelde crisis zit. Het belang van een warme thuis te hebben, van een partner te vinden waar ze na de arbeid kunnen op terugvallen, iemand die hen begrijpt en steunt … Dat werd allemaal belangrijk, meer dan ooit tevoren.”