.
Dina Tersago
zondag 1 januari 2023

Dina Tersago over haar kinderwens: “Ik moest bijna mijn droom opgeven”

Ze vertelde er alles over in ‘James, De Musical’

Week na week is het weer genieten van ‘James, de musical’. Heel wat BV’s krijgen hun eigen musical gebracht door de strafste musicalartiesten van bij ons. Een van die artiesten is Dina Tersago.

In de musical komen veel bijzondere periodes aan bod. Niet altijd de meeste vrolijke periodes, maar ook de moeilijke periodes krijgen een plaatsje in de musical. Zo ook de periode waarin Dina haar kinderwens probeerde te vervullen.

Dina kreeg in 2012 een miskraam, net toen ze jurylid was bij ‘Sterren Op De Dansvloer’. Presentatrice Francesca Vanthielen had Dina net verteld dat ze gedroomd had dat Dina zwanger was. Een pijnlijk moment voor Dina die op dat moment haar tranen moest verbijten, schrijft Dag Allemaal.

“Ik was toen blij dat ik mijn werk had en de knop wel moest omdraaien. Ik heb het uiteindelijk een plaats kunnen geven.”

Maar Dina bleef volhouden in haar kinderwens, hoe moeilijk het ook ging. Ze kozen voor een fertiliteitsprogramma met kunstmatige inseminatie. “We waren in 2014 volop aan het bouwen toen ik in de auto plots telefoon kreeg. Was het slecht nieuws geweest, dan had ik waarschijnlijk de verdere stap naar IVF gezet, of mijn kinderwens moeten opbergen. Maar gelukkig kon ik Wim toen bellen met de boodschap dat het deze keer wel gelukt was.”

Ondertussen hebben Dina en Wim twee prachtige zoontjes Isak en Thor. Ze zijn Dina’s grootste geluk. “Eens je moeder bent, besef je: mijn hart loopt daar nu rond, als daar iets mee gebeurt, overleef ik het niet.”

Bekijk ook deze items over Sterren op de dansvloer: